Láska prochází žaludkem! Pět jednoduchých valentýnských receptů
Tady máš 5 jednoduchých valentýnských receptů, které potěší partnera a třeba vám i pomohou vystoupit z nudné rutiny. ❤️
1. Čokoládové fondue
Romantické, snadné a vizuálně krásné!
Co potřebuješ:
• 200 g hořké čokolády
• 100 ml smetany ke šlehání
• Ovoce (jahody, banány, hrozny)
• Piškoty nebo marshmallows
Postup:
1. Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozehřej čokoládu se smetanou.
2. Přelij do misky a servíruj s nakrájeným ovocem a dobrotami k namáčení.
3. Natáčení: Tekoucí čokoláda, namáčení jahody = krásný vizuál!
2. Valentýnské lívance
Dokonalá snídaně do postele! A co takhle si po skvělé snídani, udělat malou erotickou masáž?
Co potřebuješ:
• 1 hrnek mléka
• 1 vejce
• 1 hrnek hladké mouky
• 1 lžičku prášku do pečiva
• 1 lžíci cukru
• Máslo na smažení
• Jahody a šlehačku na ozdobu
Postup:
1. Smíchej těsto a nech chvíli odstát.
2. Smaž lívance na másle dozlatova.
3. Podávej s jahodami a šlehačkou.
3. Těstoviny lásky s růžovou omáčkou
Ano, můžeš vytvořit i zdravou, růžovou omáčku! Tady máš jednoduchý recept:
Co potřebuješ:
• 1 menší uvařenou nebo pečenou červenou řepu
• 200 ml smetany na vaření
• 1 stroužek česneku
• 1 lžíci másla nebo olivového oleje
• Sůl, pepř, citronovou šťávu podle chuti
• 250 g těstovin
Postup:
1. Uvař těstoviny podle návodu.
2. Řepu rozmixuj se smetanou, česnekem, solí a kapkou citronové šťávy.
3. Na pánvi rozehřej máslo/olej a přidej řepovou omáčku. Krátce prohřej.
4. Smíchej s těstovinami a podávej s parmazánem nebo kozím sýrem.
4. Jahodové cheesecake srdce
Sladký dezert bez pečení!
Co potřebuješ:
• 200 g sušenek
• 100 g rozpuštěného másla
• 250 g mascarpone
• 100 ml smetany
• 2 lžíce cukru
• Jahody
Postup:
1. Rozmixuj sušenky a smíchej s máslem, natlač do formy.
2. Smíchej mascarpone, smetanu a cukr.
3. Navrch dej jahody a nech vychladit.
5. Rychlé čokoládové suflé
Lahodná horká čokoláda v nadýchané bábovičce!
Co potřebuješ:
• 100 g hořké čokolády
• 50 g másla
• 2 vejce
• 50 g moučkového cukru
• 30 g hladké mouky
Postup:
1. Rozehřej čokoládu s máslem.
2. Přidej vejce, cukr a mouku.
3. Peč 8–10 minut na 200 °C.
Nezáleží na tom, jestli připravíte gurmánskou hostinu, nebo jen něco malého a sladkého – důležité je, že to děláte s láskou. Užijte si společné chvíle, vychutnejte si každý sousto a oslavte Valentýn tím nejkrásnějším způsobem – spolu.
Komentáře (0)